Eten verspillen? Da's niet wat we willen!
Niemand verspilt graag eten, toch? En toch gooi je best vaak dat restje pasta, wat brood, die laatste slok koffie weg. Intradura daagt jou uit om in oktober 2025, samen met Otto-Jan Ham, bewuster om te gaan met eten!
Want wist je dat:
- een gezin gemiddeld voor € 417 eten weggooit per jaar? Dat komt overeen met DRIE winkelkarren.
- we het meeste daarvan in de duurdere restafvalzak gooien? Bijna 20% van onze restafvalzak bestaat uit etensresten.
- Inschrijven kan je via dit formulier.
Workshop Ecologische foodwraps maken
Woensdag 8 oktober 2025 van 19.30 tot 21.30 uur in LDC Den Hopstaak, Kloosterstraat 75
Plasticfolie en aluminiumfolie zijn geen van beide goed voor ons milieu. Maar wat is dan een goed alternatief om levensmiddelen te bewaren? Kom het ontdekken tijdens deze activiteit. Je maakt ecologische foodwraps, bewaart er levensmiddelen in of dekt er potten of ovenschalen mee af. Je zelfgemaakte foodwraps (3) neem je mee naar huis: gewoon afwassen met koud water en ze zijn weer klaar voor gebruik.
Organisatie: Avansa Halle-Vilvoorde i. s.m. Intradura i.h.k.v. de campagne tegen voedselverlies 2025: “Eten verspillen? Da's niet wat we willen!”
Heb je stukjes gewassen stofresten, dan zijn die welkom. Om bruikbaar te zijn moeten de stoffen 100% katoen, linnen of viscose zijn. Als je een stof- of
kartelschaar bezit, mag je die ook meebrengen. Als je hier niet over beschikt, is er geen probleem. Al het nodige materiaal wordt sowieso voorzien
door de organisator.
Deelnemen is gratis. Inschrijven is wel verplicht. Dit kan enkel via https://avansa-hallevilvoorde.be/activiteiten/ecologische-foodwraps-maken-3.
Info: Avansa Halle-Vilvoorde vzw / Kattestraat 25 / T 02 454 54 01 / E info@avansa-hallevilvoorde.be